e-δελτίο - 09/2013
Σημ.: Το δελτίο είναι διαθέσιμο και σε μορφή PDF (μέγεθος: 778 KiB).
Περιεχόμενα
- 64ο Συνέδριο ΕΕΒΜΒ
- Forum νέων εμπιστημόνων
- 38th FEBS Congress
- 53rd FEBS Council
- Ανακοινώσεις
- Τα νέα των μελών
- Προσεχή συνέδρια
- Υπενθύμιση
Άρχισε η υποβολή εργασιών για το 64ο Συνέδριο της ΕΕΒΜΒ
Αθήνα, 6-8 Δεκεμβρίου 2013
Με εντατικούς ρυθμούς συνεχίζονται οι προετοιμασίες για το 64ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας που θα πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, στο Ευγενίδειο Ίδρυμα, από τις 6 έως τις 8 Δεκεμβρίου 2013. Η ιστοσελίδα του συνεδρίου λειτουργεί στη διεύθυνση www.eebmb2013.gr, όπου μπορούν να γίνουν εγγραφές και υποβολή εργασιών (προθεσμία 15 Οκτωβρίου). Το Συνέδριο είναι όπως πάντα ανοιχτό σε όλη τη θεματολογία της σύγχρονης Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας. Μεταξύ των θεματικών ενοτήτων του Συνεδρίου περιλαμβάνονται: η Μοριακή/Γενετική Βάση των Ασθενειών, η Κυτταρική Σηματοδότηση και η Κυτταρική Επικοινωνία, η Κυτταρική Οργάνωση και Λειτουργία, η Λειτουργική Γονιδιωματική/Πρωτεομική, η Συστημική Βιολογία/Βιοπληροφορική, η Δομή και Λειτουργία Μακρομορίων, η Βιολογία των RNA, η Ανάπτυξη και Διαφοροποίηση, η Ιστική Ανάπλαση και Αναγέννηση, η Κυτταρική Γήρανση, η Χημική Βιολογία και η Βιοτεχνολογία Φυτών και Μικροοργανισμών.
Στο συνέδριο έχουν προσκληθεί διακεκριμένοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό. Μέχρι στιγμής, έχουν αποδεχθεί την πρόσκληση οι: J. Bartek (Copenhagen), A. Ephrussi (Heidelberg), H. Gerhardt (London), C. Jagla (Clermont-Ferrand), K. Nasmyth (Oxford), A. Sonnenberg (Amsterdam), P. Ross (Cork) και T. Wynn (Bethesda) και από την Ελλάδα οι Χ. Δελιδάκης (Ηράκλειο), Α. Θεοχάρης (Πάτρα), Μ. Κόφφα (Αλεξανδρούπολη), Δ. Κοντογιάννης (ΕΚΕΒΕ Φλέμινγκ), Ζ. Λυγερού (Πάτρα), Γ. Μόσιαλος (Θεσσαλονίκη), C. Murphy (Ιωάννινα), D. Nikitovic (Ηράκλειο), Γ. Σίμος (Λάρισα) και Κ. Τοκατλίδης (Ηράκλειο).
Βασικός στόχος του Συνεδρίου είναι η ανάδειξη των ερευνητικών προσπαθειών που πραγματοποιούνται στην Ελλάδα. Για το λόγο αυτό θα διεξαχθούν παράλληλες συνεδρίες ώστε να δοθεί η δυνατότητα, σε όσο το δυνατόν περισσότερους νέους επιστήμονες, να παρουσιάσουν τα τελευταία ερευνητικά τους αποτελέσματα.
Όπως έχουμε ήδη ανακοινώσει, στο 64ο Συνέδριο εγκαινιάζεται ένας νέος θεσμός, δηλαδή η διεξαγωγή ενός ανεξάρτητου Forum Νέων Επιστημόνων, μελών της Εταιρείας μας. Η οργάνωσή του γίνεται από μία επιτροπή νέων ερευνητών που βρίσκονται κοντά στην ολοκλήρωση της διδακτορικής τους διατριβής και θα πραγματοποιηθεί επίσης στο χώρο του Ιδρύματος Ευγενίδου, στις 5 Δεκεμβρίου 2013.
Όπως πάντα, η ΕΕΒΜΒ θα χορηγήσει υποτροφίες συμμετοχής στο Συνέδριο σε νέους επιστήμονες που εκπονούν διδακτορική διατριβή. Επίσης, θα απονεμηθούν βραβεία καλύτερων προφορικών και αναρτημένων παρουσιάσεων. Περισσότερες πληροφορίες θα αποσταλούν με εγκύκλιο της εταιρείας.
Με την πεποίθηση ότι το 64ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας θα αποτελέσει για μία ακόμη χρονιά το πρόσφορο πεδίο για την ανταλλαγή επιστημονικής γνώσης και την αλληλεπίδραση ανάμεσα σε διακεκριμένους επιστήμονες και σε νεότερους συναδέλφους, προσβλέπουμε στην ενεργή συμμετοχή σας, ώστε να αναδείξουμε το υψηλό επίπεδο της επιστημονικής παραγωγής στη χώρα μας.
1ο Πανελλήνιο Forum Νέων Επιστημόνων

Οι Νέοι Επιστήμονες αποτελούν μία πρωτοβουλία που αποσκοπεί να καλύψει το κενό που υπάρχει μέχρι σήμερα στην ένταξη νέων βιοεπιστημόνων στην ελληνική επιστημονική κοινότητα.
Η πρωτοβουλία αυτή, υπό την αιγίδα της Ελληνικής Εταιρείας Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας (ΕΕΒΜΒ) αναπτύχθηκε το 2013 με αφορμή την ιδέα μιας ομάδας νεαρών επιστημόνων να οργανώσουν ένα forum πριν από το Πανελλήνιο Συνέδριο Βιοχημείας και Μοριακής Βιολογίας που θα διεξαχθεί στην Αθήνα τον Δεκέμβριο 2013. Το forum απευθύνεται σε νέους επιστήμονες που επιθυμούν να γνωρίσουν συναδέλφους τους από όλη την Ελλάδα, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβάλλουν την ερευνητική τους προσπάθεια και να ενημερωθούν μέσα από μία σειρά διαλέξεων για τους σημαντικότερους άξονες που αφορούν την έρευνα στην χώρα μας στην παρούσα φάση.
Οι Νέοι Επιστήμονες αποτελούν ένα εγχείρημα ανάδειξης των ερευνητικών πρωτοβουλιών των επιστημόνων που βρίσκονται στα πρώτα τους ερευνητικά βήματα. Στην παρούσα αρνητική συγκυρία, το εγχείρημα αυτό μπορεί να επιτευχθεί μόνο με την ανάπτυξη ουσιαστικών διαπροσωπικών σχέσεων ανάμεσα στα νεότερα μέλη της επιστημονικής κοινότητας και την συνεχή ενημέρωση τους για τα γεγονότα που επηρεάζουν την έρευνα στην χώρα, άξονες που ευελπιστούμε να αναπτυχθούν σε πρώτη φάση μέσα από την διοργάνωση του συνεδρίου μας.
Σκοπός και ευχή μας είναι η αυθόρμητη πρωτοβουλία μας να εδραιωθεί και να γίνει θεσμός που θα μυήσει και τις επόμενες γενιές στην αξιόλογη ελληνική επιστημονική κοινότητα. Για τον λόγο αυτό προκαλούμε όλα τα νεαρά μέλη της επιστημονικής κοινότητας να μας γνωρίσουν και να αγκαλιάσουν το εγχείρημα μας.
Καλούμε λοιπόν όλους τους μεταπτυχιακούς φοιτητές και υποψήφιους διδάκτορες να δηλώσουν συμμετοχή. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να είναι μέλη της ΕΕΒΜΒ και να μην ξεπερνούν την ηλικία των 30 χρόνων. Κατόπιν επιλογής, 100 εργασίες θα παρουσιαστούν στο Forum, ενώ σε έναν αριθμό από αυτές θα δοθεί υποτροφία, η οποία θα καλύπτει την εγγραφή στο συνέδριο της ΕΕΒΜΒ. Οι αναρτημένες εργασίες (πόστερ) που θα παρουσιαστούν στο Forum μπορούν να παραμείνουν και για το συνέδριο της ΕΕΒΜΒ εφόσον υπάρχει εγγραφή σε αυτό.
Θα ήταν μεγάλη μας χαρά να σας δούμε όλους στην Αθήνα στις 5 Δεκέμβρη 2013.
Η οργανωτική επιτροπή
- Αφράτης Νίκος (Πρόεδρος)
- Γιαλελή Χρυσοστόμη (Αναπληρώτρια πρόεδρος)
- Καρούσης Ευάγγελος (Γραμματέας)
- Κωτσάκης Ευστάθιος, Λεφάκη Μαρία, Λιάκος Αναστάσιος, Λιάκου Ελένη, Μελαχροινού Κατερίνα, Μπορμπόλης Φοίβος, Τσατσαρούνος Σωτήριος (Μέλη)
Οι υποψήφιοι για τις υποτροφίες παρακαλούνται να εγγραφούν και να υποβάλουν σε ηλεκτρονική μορφή (ys.eebmb@gmail.com) μέχρι τις 4 Οκτωβρίου:
- περίληψη της εργασίας τους ως πρώτο όνομα
- επιστολή εκδήλωσης ενδιαφέροντος*
- βιογραφικό σημείωμα*
- συστατική επιστολή από τον επιβλέποντα τους*
* προαιρετικά για όσους δεν ενδιαφέρονται για τις υποτροφίες.
38th FEBS Congress
Αγ. Πετρούπολη, 6-11 Ιουλίου 2013
Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη στη Αγία Πετρούπολη το 38th FEBS Congress. Στο συνέδριο συμμετείχαν πάνω από 2400 επιστήμονες από 50 περίπου χώρες, ενώ παρουσιάστηκαν 1900 εργασίες. Συνολικά υπήρχαν 320 ομιλητές, μεταξύ των οποίων 11 με βραβείο Νόμπελ. Στο Young Scientist Forum που προηγήθηκε του συνεδρίου συμμετείχαν 1109 νέοι ερευνητές, πολλοί από αυτούς με υποτροφίες της FEBS. Από την Ελλάδα υπήρχαν πολλές συμμετοχές και αναρτημένες ανακοινώσεις, ενώ στους προσκεκλημένους ομιλητές τη χώρα μας εκπροσώπησε ο καθηγητής της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Κρήτης Αχιλλέας Γραβάνης, που μίλησε με θέμα "From Evolution to Pharmacology: developing agonists of neurotrophin receptors". Ο κ. Γραβάνης είχε προταθεί από την ΕΕΒΜΒ λόγω των σημαντικών πρόσφατων δημοσιεύσεών του σε διεθνή περιοδικά. Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο θα βρείτε στο Newsletter της FEBS: www.febs.org/index.php?id=139.
53rd FEBS Council Meeting
Lenexpo, Αγία Πετρούπολη (Ρωσία)
Στις 11 και 12 Ιουλίου 2013, παράλληλα με το 38ο Συνέδριο, πραγματοποιήθηκε το 53ο Συμβούλιο της FEBS, στο οποίο συμμετείχε ως εκπρόσωπος της ΕΕΒΜΒ η Γεν. Γραμματέας της Εταιρείας, Διδώ Βασιλακοπούλου. Στην Συνεδρίαση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των κρατών μελών, τα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής και ως παρατηρητής της Συνέλευσης, ο συνάδελφος Στάθης Γκόνος από την IUBMB. Η συνεδρίαση ξεκίνησε με την έγκριση της περίληψης της 52ης συνεδρίασης του Συμβουλίου στη Σεβίλλη, Ισπανία
Ο Jaak Järv (Εσθονία) επανεξελέγει ως πρόεδρος της επιτροπής Advanced Courses (97,6 %), ενώ πρόεδρος της ομάδας εργασίας WISE εξελέγει η Cecília Arraiano (78,6 %). Ο πρόεδρος της επιτροπής υποτροφιών, Καθηγητής Vicente Rubio, ολοκληρώνει την θητεία του στις 31 Δεκεμβρίου 2013. Δεν έθεσε υποψηφιότητα για την επανεκλογή του για μια περαιτέρω τριετή θητεία, ενώ υποψηφιότητα για την θέση αυτή έθεσαν οι Marc Baumann (Φιλανδία) και ο Ανδρέας Hartig (Αυστρία). Εξελέγει ο Andreas Hartig (75,6 %). Η πρόεδρος της ομάδας εργασίας για τη σταδιοδρομία των νέων επιστημόνων, Καθ. Claudina Rodrigues - Pousada, έθεσε υποψηφιότητα για επανεκλογή για περαιτέρω τριετή θητεία, που ξεκινά την 1 Ιανουαρίου 2014 και εξελέγη με 87,8 % . Ο πρόεδρος της επιτροπής Science and Society, καθηγητής Jacques - Henry Weil, ολοκληρώνει την πρώτη θητεία του στις 31 Δεκεμβρίου 2013 . Έθεσε υποψηφιότητα για την επανεκλογή του για μια περαιτέρω τριετή θητεία, που ξεκινά την 1η Ιανουαρίου του 2014 και εξελέγη με 90,0%.
Η Επιτροπή Οικονομικών της FEBS ιδρύθηκε περισσότερο από τέσσερα χρόνια πριν αλλά δεν είχε λειτουργήσει μέχρι την επανενεργοποίησή της πριν από ένα χρόνο από τον νέο Ταμία. Τα μέλη που υπηρετούν στην Επιτροπή είναι : Alan Fersht (πρόεδρος), Ferdinand Hucho και Winnie Eskild (μέλη), Israel Pecht και Laszlo Fesus (ex - officio). Λόγω του γεγονότος ότι η Επιτροπή άρχισε τις εργασίες της μόνο περίπου ένα χρόνο πριν, και ενόψει της συμφωνίας του καθηγητή Eskild και τον καθηγητή Hucho να υπηρετήσουν για δύο επιπλέον έτη, το Συμβούλιο κλήθηκε να εξετάσει την παράταση της υπηρεσίας και των δύο. Τα αποτελέσματα της ψηφοφορίας ενέκριναν την διατηρήση των Ferdinand Hucho και Winnie Eskild την Επιτροπή Οικονομικών (90,0%).
Στην Advanced Courses Committee, ο συνάδελφος Στάθης Γκόνος ολοκληρώνει την θητεία του την 31η Δεκεμβρίου 2013. Προκειμένου να μειώθουν οι δαπάνες της επιτροπής, αποφασίστηκε να μην εκλεγεί πρόσθετο μέλος.
Στην Fellowship Committee εξελέγησαν δύο μέλη: Η Paola Chiarugi (60,9%) και ο Modesto Orozco (53,8 %), ενώ στην Publications Committee οι Francesc Posas (53,5 %) και Miguel Castanho (61,0 %). Ως μέλη της Science & Society Committee εξελέγησαν οι Serhiy Komisarenko (72,1 %) και Karmen Stankov (76,9 %). Τέλος, παρατάθηκε η θητεία δύο μελών της ομάδας εργασίας WGI (Jerka Dumić και Tatiana Borisova).
Κατα την δεύτερη ημέρα της συνεδρίασης του συμβουλίου της FEBS συζητήθηκαν τα παρακάτω:
- Προκαταρκτική έκθεση σχετικά με FEBS Congress 2013
- Παρούσα κατάσταση της διοργάνωσης FEBS/EMBO 2014 στο Παρίσι
- Πρόταση για FEBS Congess 2015 από GBM
- Προταση για FEBS Congress 2016 από την Τουρκική Biochemical Society
Τέλος, έγινε έκθεση πεπραγμένων των διαφόρων επιτροπών, καθώς και των ομάδων εργασίας της για τη σταδιοδρομία των Νέων Επιστημόνων, για τις Γυναίκες στην Επιστήμη, κλπ.
Η επόμενη σύνοδος του Συμβουλίου έχει προγραμματιστεί να πραγματοποιηθεί την 4-5 Σεπτεμβρίου 2014 στο Παρίσι.
Ανακοινώσεις
Renato Iozzo Award Inaugural Nominations

As a result of the generosity of Dr. Renato V. Iozzo, the American Society for Matrix Biology is pleased to announce the establishment of The Renato Iozzo Award. Nominations for the 2014 Iozzo Award are now being accepted.
Eligibility and Requirements: Potential candidates should be mid-career, defined as 5-20 years from their first faculty or equivalent appointment. Award nominations must originate from ASMB members and be accompanied by a complete CV and at least three letters of support, including one from a sponsoring ASMB member. The additional letters should come from leaders in the discipline who may or may not be ASMB members. The sponsor’s letter should provide an in-depth description of the candidate’s achievements and their impact on the discipline of matrix biology as well as a listing of key papers and accomplishments. Additional letters, solicited by the sponsor or the selection committee should emphasize the scientific impact of the candidate’s current work and the prospect of continuing contributions to the field.
The awardee will be required to be an active member of the ASMB at time of the award, and he/she will be required to deliver a platform talk during the biennial meeting of the Society. The award will be presented at the biennial meeting and will consist of a plaque, a $5,000 honorarium, and complimentary conference registration. The ASMB Nominating Committee, chaired by the Past President, will make the final selection among candidates, subject to the approval of the ASMB council.
Send Inquiries and Applications to: ASMB@faseb.net.
Deadlines: Nominations are accepted until October 31, 2013.
ΣΦΕΕ Innovation Project

O Σύνδεσμος Φαρμακευτικών Επιχειρήσεων Ελλάδας (ΣΦΕΕ), σε συνεργασία με τους Industry Disruptors – Game Changers (ID-GC), ανακοινώνουν την έναρξη του ανοιχτού διαγωνισμού ΣΦΕΕ Innovation Project., που απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές, νέους επιχειρηματίες, επαγγελματίες του χώρου υγείας και διεξάγεται σε εθνικό επίπεδο, με στόχο την επιβράβευση της καινοτομίας, την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας, την ανάδειξη καινοτόμων προτάσεων και την δημιουργία νεοφυών επιχειρήσεων του κλάδου στην Ελλάδα. Οι θεματικές ενότητες του διαγωνισμού είναι:
- Προγνωστικά και διαγνωστικά εργαλεία
- Κυτταρικές θεραπείες
- Αναγεννητική Ιατρική (Regenerative Medicine)
- Νέες θεραπευτικές ουσίες
- Τεχνολογίες
- Μεθοδολογίες και δείκτες
- Συστήματα παροχής φαρμάκου
- Βιοτεχνολογία
- Βιο-ηλεκτρονικά Συστήματα
- Υπολογιστική απεικόνιση και ρομποτικές διατάξεις
- Μοριακοί μηχανισμοί παθογέννεσης και νέων θεραπευτικών στόχων
- Βιο-πληροφορική
- Τηλε-ιατρική (e-/m-health)
- Τεχνητά όργανα
- Νανο-ιατρική
- Γηριατρική
Οι νικητές μπορούν να κερδίσουν Χρηματικό Έπαθλο, Δυνατότητα συμβουλευτικής υποστήριξης και επιχειρηματικής καθοδήγησης, Δικτύωση σε διεθνές επίπεδο και Μεταφορά τεχνογνωσίας και δεξιοτήτων στο πλαίσιο υλοποίησης της επιχειρηματικής ιδέας.
Συμμετοχή και πληροφορίες στο www.innovationproject.gr
Προθεσμία υποβολής συμμετοχών:28 Οκτωβρίου.
Τα νέα των μελών
Διεθνής διάκριση - βράβευση

Η Γεωργία Σωτηροπούλου, Αναπληρώτρια Καθηγήτρια του Τμήματος Φαρμακευτικής Παν/μίου Πατρών, έλαβε για το 2013 το διεθνές βραβείο:
"The E. K. Frey - E. Werle Promotion Prize",
το οποίο απονέμεται σε επιστήμονες με σημαντική συμβολή στη σύγχρονη έρευνα στο πεδίο του συστήματος καλλικρεΐνης-κινίνης και συναφείς τομείς (με έμφαση στην υγεία και σε νόσους του ανθρώπου) από το γνωστό Ίδρυμα E. K. Frey - E. Werle Foundation of the Henning L. Voigt Family, με έδρα το Μόναχο στη Γερμανία.
Το βραβείο θα απονεμηθεί τον Σεπτέμβριο 2013 κατά τη διάρκεια του συνεδρίου ISK2013 που θα πραγματοποιηθεί στο Τορόντο Καναδά.
Η ΕΕΒΜΒ συγχαίρει θερμά την συνάδελφο για αυτή την επιτυχία.
Top most-cited FEBS Journal articles
Volume 280, Issue 10, May 2013, Pages i–iii, 2119–2534



Τα παρακάτω αναφερόμενα άρθρα προερχόμενα από συναδέλφους μέλη ΔΕΠ και μεταπτυχιακούς φοιτητές Βιοχημείας του Τμήματος Χημείας του Πανεπιστημίου Πατρών και τα οποία δημοσιεύτηκαν στο FEBS Journal, επίσημο επιστημονικό περιοδικό της Federation of European Biochemical Societies, επιβραβεύτηκαν με την ανάρτηση τους στο website του περιοδικού ως άρθρα κορυφαίας αναγνώρισης (top most-cited FEBS Journal papers two years from publication).
Gialeli, C., Theocharis, A. D. and Karamanos, N. K. (2011), Roles of matrix metalloproteinases in cancer progression and their pharmacological targeting. FEBS Journal, 278: 16–27.
Theocharis, A. D., Skandalis, S. S., Tzanakakis, G. N. and Karamanos, N. K. (2010), Proteoglycans in health and disease: novel roles for proteoglycans in malignancy and their pharmacological targeting. FEBS Journal, 277: 3904–3923.
Επιπρόσθετα, τέσσερα άρθρα των θεματικών ενοτήτων "Proteoglycans in health and disease: emerging concepts and future directions" (coordinators: Renato Iozzo and Nikos Karamanos) και "Metalloproteinases in health and disease: challenges and the future prospects" (coordinators: Hideaki Nagase and Nikos Karamanos) συγκαταλέγονται επίσης στα top most-cited FEBS Journal papers.
Για περισσότερες πληροφορίες επισκεφθήτε την σελιδα ‘Most Cited’ στο FEBS Journal: http://onlinelibrary.wiley.com/journal/10.1111/(ISSN)1742-4658/homepage/MostCited.html
Προσεχή συνέδρια
26th Hellenic Neuroscience Society meeting
Αγαπητοί συνάδελφοι,
Tο 26ο Συνέδριο της Ελληνικής Εταιρείας για τις Νευροεπιστήμες με τίτλο: "2013 Translational Neuroscience: Understanding Brain Function to Treat Dysfunction", το οποίο διοργανώνεται από κοινού με το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα FP7 REGPOT NEUROSIGN, θα πραγματοποιηθεί στις 29 Νοεμβρίου – 1 Δεκεμβρίου 2013 στο Ίδρυμα Ευγενίδου στην Αθήνα.
Σας προσκαλούμε να επισκεφθείτε τον ιστότοπο του Συνεδρίου http://2013.hsfn.gr/ για την εγγραφή στο Συνέδριο και την υποβολή περιλήψεων. Σημειώστε ότι καταληκτική ημερομηνία για την υποβολή περιλήψεων είναι η 14η Οκτωβρίου 2013.
Υπενθυμίζουμε ότι όπως κάθε φορά, έτσι και φέτος θα βραβευθούν οι καλύτερες προφορικές και αναρτημένες εργασίες.
Θα δοθούν 4 βραβεία συνολικά: 2 για την κατηγορία των προφορικών εργασιών και 2 για την κατηγορία των αναρτημένων εργασιών που θα απονεμηθούν, ανά κατηγορία, σε έναν μεταπτυχιακό φοιτητή ο οποίος θα πρέπει να έχει ολοκληρώσει το δεύτερο έτος της διδακτορικής του διατριβής και σε έναν μεταδιδακτορικό συνεργάτη (post‐doc) ο οποίος θα πρέπει να έχει αποκτήσει το διαδακτορικό του έως 4 χρόνια προηγουμένως. Πρόσθετες προϋποθέσεις αποτελούν:
- Οι υποψήφιοι να είναι οι κύριοι συντελεστές της εργασίας, να παρουσιάζουν οι ίδιοι την εργασία και να είναι πρώτοι συγγραφείς
- Η εργασία να έχει πραγματοποιηθεί σε ελληνικό εργαστήριο
Παρακαλούμε να δηλώσετε με την υποβολή της περίληψης της εργασίας σας εάν επιθυμείτε να θέσετε υποψηφιότητα για ένα από τα βραβεία.
Σας περιμένουμε με χαρά να σας υποδεχθούμε στην Αθήνα,
Με θερμούς συναδελφικούς χαιρετισμούς,
Εκ μέρους της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου
Δρ. Ρεβέκκα Μάτσα, Πρόεδρος
Προσεχή συνέδρια
-
6ο Συνέδριο της Πανελλήνιας Ένωσης Σπανίων Παθήσεων, Grand Hotel Palace, Thessaloniki, 11-12 October, 2013.
☞ http://www.pespa.gr/gr/program.htm
-
14th IUBMB Conference "Host-microbe interactions", Marrakech, Morocco, 16–20 November 2013
☞ http://www.iubmb-2013.org/
-
8th conference of the Hellenic Society for Computational Biology and Bioinformatics, Lamia, November 22-24, 2013
☞ http://sites.google.com/site/hscbb13/
-
Regional European Biomedical Laboratory Science Congress and the 4th Greek Medical Laboratory Technologists Conference, Athens, 5-8 December 2013
☞ http://ebsc2013.com/
-
FEBS Congress 2014
☞ http://www.febs-embo2014.org/
Υπενθύμιση
Η επιτυχής λειτουργία της ΕΕΒΜΒ εξαρτάται απόλυτα από την οικονομική ενίσχυση που λαμβάνει από τα μέλη της, στη μορφή των ετήσιων συνδρομών. Λόγω των πολλών εξόδων για την στήριξη των συνεδρίων της εταιρείας και την προώθηση των στόχων της, η αναγκαιότητα της οικονομικής υποστήριξής της από τα μέλη είναι επιτακτική. Σας παρακαλούμε λοιπόν να τακτοποιήσετε τις εκκρεμότητές σας όσο το δυνατόν πιο σύντομα. Η συνδρομή παραμένει στα περσινά επίπεδα, δηλαδή 40 ευρώ για τα τακτικά μέλη και 20 ευρώ για τα αρωγά. Μπορεί να γίνει απευθείας κατάθεση στον τραπεζικό λογαριασμό της ΕΕΒΜΒ και αποστολή της απόδειξης με e-mail ή fax στον ταμία της εταιρείας, Δ. Κλέτσα (dkletsas@bio.demokritos.gr, 210-6511767).
Τραπεζικός Λογαριασμός Εθνικής Τράπεζας: 0494 8150 331
Ελληνική Εταιρεία Βιοχημείας & Μοριακής Βιολογίας
IBAN: GR31 0110 0490 0000 0494 8150 331
BIC: ETHNGRAA